Chokladpraliner

Små läckra chokladpraliner med klassisk kolafyllning. Du kan också tillsätta turkisk peppar, pepparmint, saffran, kanel eller kardemumma i din fyllning för en härlig smaktwist.

cirka 20 stycken

PT55M

1 timme

Betyg (213 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Kolafyllning
1 1/2 dl grädde
1/2 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker Fairtrade
1/2 dl Dansukker Ekologisk Ljus Sirap

Pralinöverdrag
150 g mörk choklad

Förslag på smaksättningar
• 50 g turkisk peppar
• 5 krm pepparmint
• 1 g (2pkt) saffran
• 2 tsk malen kanel
• 2 tsk malen kardemumma

Instruktioner

Koka upp grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Låt koka till en tjock kolakräm cirka 10 minuter. Låt kolakrämen svalna något.

Hacka choklad och smält över ett vattenbad.

Pensla insidan av pralin-/folieformar med den smälta chokladen och ställ i kylen. Pensla ytterligare en gång och ställ i kylen så att chokladen stelnar. Fyll en spritspåse med resten av chokladen.

Välj en av smaksättningarna. Tar du turkisk peppar eller saffran, använd en mortel och krossa den turkiska pepparen till småbitar eller lägg saffran och 1 msk socker i en mortel och blanda.

Tillsätt smaksättningen i kolakrämen och häll krämen i en spritspåse. Fyll formarna till 2/3 och spritsa resterande choklad som ett lock.

Låt stelna i kylen och ta sedan upp pralinerna ur formarna.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.