Chokladpraliner

Små läckra chokladpraliner med klassisk kolafyllning. Du kan också tillsätta turkisk peppar, pepparmint, saffran, kanel eller kardemumma i din fyllning för en härlig smaktwist.

cirka 20 stycken

1 timme

Betyg (154 st)

Ingredienser

Kolafyllning
1 1/2 dl grädde
1/2 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker Fairtrade
1/2 dl Dansukker Ekologisk Ljus Sirap

Pralinöverdrag
150 g mörk choklad

Förslag på smaksättningar
• 50 g turkisk peppar
• 5 krm pepparmint
• 1 g (2pkt) saffran
• 2 tsk malen kanel
• 2 tsk malen kardemumma

Instruktioner

Koka upp grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Låt koka till en tjock kolakräm cirka 10 minuter. Låt kolakrämen svalna något.

Hacka choklad och smält över ett vattenbad.

Pensla insidan av pralin-/folieformar med den smälta chokladen och ställ i kylen. Pensla ytterligare en gång och ställ i kylen så att chokladen stelnar. Fyll en spritspåse med resten av chokladen.

Välj en av smaksättningarna. Tar du turkisk peppar eller saffran, använd en mortel och krossa den turkiska pepparen till småbitar eller lägg saffran och 1 msk socker i en mortel och blanda.

Tillsätt smaksättningen i kolakrämen och häll krämen i en spritspåse. Fyll formarna till 2/3 och spritsa resterande choklad som ett lock.

Låt stelna i kylen och ta sedan upp pralinerna ur formarna.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.