Chokladpraliner

cirka 20 stycken 1 timme
Chokladpraliner
Betyg: (65st)

Ingredienser

    Kolafyllning

    • 1 1/2 dl grädde
    • 1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö
    • 1/2 dl Dansukker Ekologisk Ljus Sirap

    Pralinöverdrag

    • 150 g mörk choklad

    Förslag på smaksättningar

    • • 50 g turkisk peppar
    • • 5 krm pepparmint
    • • 1 g (2pkt) saffran
    • • 2 tsk malen kanel
    • • 2 tsk malen kardemumma

    Koka upp grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Låt koka till en tjock kolakräm cirka 10 minuter. Låt kolakrämen svalna något.

    Hacka choklad och smält över ett vattenbad.

    Pensla insidan av pralin-/folieformar med den smälta chokladen och ställ i kylen. Pensla ytterligare en gång och ställ i kylen så att chokladen stelnar. Fyll en spritspåse med resten av chokladen.

    Välj en av smaksättningarna. Tar du turkisk peppar eller saffran, använd en mortel och krossa den turkiska pepparen till småbitar eller lägg saffran och 1 msk socker i en mortel och blanda.

    Tillsätt smaksättningen i kolakrämen och häll krämen i en spritspåse. Fyll formarna till 2/3 och spritsa resterande choklad som ett lock.

    Låt stelna i kylen och ta sedan upp pralinerna ur formarna.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker