Chokladpudding med kaffekolasås

Chokladpudding med kaffekolasås är en lyxig variant på en barnsligt god klassiker. Servera din chokladpudding med kaffekolasås i fina glas och garnera med vispgrädde och kakaopulver.

6 glas

PT40M

40 min + 1-2 tim i kylen

Betyg (296 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Kaffekolasås
1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö
1/2 dl Dansukker Ekologisk Ljus Sirap
1/2 dl vispgrädde
1 msk starkt kaffe

Chokladpudding
3 dl vispgrädde
1/4 dl majsstärkelse
1 dl Dansukker Farinsocker
1/4 dl kakao
20 g smör
1 nypa salt
40 g mörk choklad

Garnering
vispgrädde
kakaopulver

Instruktioner

Börja med kaffekolasåsen. Blanda socker och sirap i en kastrull. Låt koka ca 2 min, tills det börjar karamellisera eller tjockna lite.

Häll i grädden lite i taget och till sist kaffet, koka ytterligare ca 4 min. Låt svalna och häll sedan lite kolasås i botten av glasen. Ställ för att stelna i kylskåpet.

Förbered under tiden chokladpuddingen. Blanda grädde, majsstärkelse, socker, kakao, smör och salt i en kastrull. Tillsätt hackad choklad.

Sjud till krämen tjocknat, ca 2-3 min, rör hela tiden. Låt svalna.

Häll chokladpuddingen över kolasåsen och ställ sedan i kylskåpet i ca 1-2 tim.

Garnera med grädde och kakao.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.