Ingredienser
50 g mörk choklad
1 dl kakao
1 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 kopp
1 chokladsked
2 dl mjölk
Valfri garnering
vispad grädde
marshmallows
chokladknappar
Dansukker Ekologisk Ljus Sirap
malen kardemumma/kanel/kakao
Instruktioner
Hacka chokladen och smält över ett vattenbad. Blanda ihop kakao, grädde, socker och vaniljsocker i en bunke och tillsätt den smälta chokladen. Rör smeten jämn och ställ i kylen för att svalna.
Ta ut smeten när den blivit fast och lägg ett lager var på varje matsked. Jämna till så att smeten blir slät på skeden. Förvara i kylen.
Koka upp ca 2 dl mjölk och doppa chokladskeden i mjölken. Rör om.
Toppa med valfri garnering.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag
Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Sylta och Safta
Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft?

Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.