Chokladskedar

Chokladskedar är en uppskattad present att ge bort, men också goda i efterrättsdrinken. Doppa dina chokladskedar i varm mjölk och toppa med valfri garnering.

10 skedar

PT40M

40 minuter

Betyg (294 st)

Sätt betyg

Ingredienser

50 g mörk choklad
1 dl kakao
1 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

1 kopp
1 chokladsked
2 dl mjölk

Valfri garnering
vispad grädde
marshmallows
chokladknappar
Dansukker Ekologisk Ljus Sirap
malen kardemumma/kanel/kakao

Instruktioner

Hacka chokladen och smält över ett vattenbad. Blanda ihop kakao, grädde, socker och vaniljsocker i en bunke och tillsätt den smälta chokladen.  Rör smeten jämn och ställ i kylen för att svalna.

Ta ut smeten när den blivit fast och lägg ett lager var på varje matsked. Jämna till så att smeten blir slät på skeden. Förvara i kylen.

Koka upp ca 2 dl mjölk och doppa chokladskeden i mjölken. Rör om.

Toppa med valfri garnering.

 

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.