Chokladtryfflar med hallon och kokos

- Recept Anne au Chocolat
Aromatiska chokladtryfflar med syrlig hallonsmak doppade i mörk choklad. Vänd chokladtryfflarna i vanligt kokos eller kokos färgat med karamellfärg.

15 st.

Betyg (12 st)

Ingredienser

120 g färska hallon
100 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
30 g Dansukker Glykossirap

Överdrag
200 g mörk choklad
40 g riven kokos
2 tsk hallonpulver

Instruktioner

Häll hallonen i en gryta och värm till kokpunkten innan du silar bort kärnorna. Hacka chokladen och lägg den i en skål. Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikrovågsugn på medelhög effekt. Värm vispgrädde, glykossirap och 25 g hallonpuré till kokpunkten och häll genast det över chokladen. Rör om från mitten och utåt med cirkelrörelser tills ganachen har blivit en slät smet. Använd gärna stavmixer på slutet. Låt ganachen stelna i kylskåp i 4–5 timmar och forma sedan till 15 lika stora tryfflar. Sätt in i frysen och smält under tiden chokladen till doppning. Blanda kokos och hallonpulver i en skål. Doppa tryfflarna i chokladen en i taget och vänd dem sedan i den ljusröda kokosen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren.

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron!

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut.

Älskade äpplen

Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!