Chokladwhoopies med apelsinfyllning

cirka 25 stycken
Chokladwhoopies med apelsinfyllning
Betyg: (7st)

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 1 1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 dl crème fraiche

Fyllning

  • 2 dl Dansukker Florsocker
  • 100 g Philadelphia cheese
  • 3/4 dl Nutella
  • Rivet skal av 1 apelsin, gärna obesprutad
  • 2 msk kakao
  • eventuellt 1 msk Cointreau

Vispa smör och socker smidigt. Tillsätt de torra ingredienserna. Rör i ägg och crème fraiche och rör tills det är en slät smet. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut klickar, stora som en femkrona, på plåtar med bakplåtspapper. Har du ingen sprits kan du använda en sked och klicka ut kakorna. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 8 minuter. Se till så att kakorna inte bränns i kanterna. Låt svalna på galler.

Blanda samman ingredienserna till fyllningen och fördela denna på hälften av kakorna. Lägg resten av kakorna ovanpå fyllningen. Kakorna bör ätas nygjorda.

Receptet är framtaget av

Dansukker