Chorizo- och tomatmarmelad

1 burk 30 minuter
Chorizo- och tomatmarmelad är en marmelad som är lika god till hamburgaren och den grillade kycklingen som till ostbrickan. Ett roligt tillskott för dig som gärna testar nya smaker!
Chorizo- och tomatmarmelad
Betyg: (66st)

Ingredienser

  • 80 g chorizo, chörizo går lika bra
  • 1 liten rödlök
  • 1/4 hackad chili
  • olja
  • 250 g cocktailtomater
  • 1/2 citron, saften
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk Dansukker Mörk Sirap
  • 1/2 dl vatten
  • 250 g Dansukker Syltsocker

Skär chorizon i små bitar. Stek så att de får en fin gyllenbrun färg. Ställ åt sidan.

Skala och hacka rödlök, finhacka chilin och ta bort kärnorna. Fräs i olja i en kastrull.

Skär tomaterna i mindre bitar och lägg i kastrullen. Tillsätt citron, tomatpuré, sirap och vatten. Fräs i ca 3 minuter.

Tillsätt syltsocker och chorizon, koka i ca 5 minuter. Rör om då och då.

Ta grytan från värmen. Häll upp på varm, väl rengjord burk. Förslut. Förvara svalt.

Receptet är framtaget av

Dansukker