Citron-lavendel marmelad

En citron-lavendel marmelad som smakar läckert på den nyrostade mackan. En syrlig citronmarmelad smaksatt med lavendel.

30 minuter

Betyg (23 st)

Ingredienser

400 g fruktkött av citron
400 g Dansukker Syltsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
4 msk torkad lavendel

Instruktioner

Skala citronerna och skär ut fruktköttet och lägg i en gryta tillsammans med lavendeln.
Rör ner syltsockret och koka i 5 – 10 minuter under omrörning. Tag grytan från värmen. Skumma marmeladen väl.
Häll upp marmeladen i varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvaras svalt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.