Citroncheesecake med basilikapesto

Citroncheesecake med basilikapesto är en fräsch dessert att bjuda på. Kardemummabotten, citroncheesecake och söt pesto på toppen. Mums!

10-12 bitar

50 minuter + 4 timmar i frys

Betyg (187 st)

Ingredienser

Botten
30 g smör
10 st digestivekex
1 tsk malen kardemumma

Cheesecake
3 äggulor
1 1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
200 g färskost
3 dl vispgrädde
1/2 citron, skal och saft, gärna obesprutade

Söt pesto
30 g basilika
10 g bladpersilja
1/2 dl rostade pinjekärnor
1/2 dl olivolja
2 msk Dansukker Vit Sirap

Instruktioner

Smält smör och mixa tillsammans med digestivekex och kardemumma i en matberedare. Tryck ut blandningen i botten av en rund form med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter.

Vispa äggulor, socker och vaniljsocker poröst i en bunke. Tillsätt färskost och vispa till en jämn smet.

Vispa grädde i en annan bunke och vänd ner i färskostsmeten. Häll sist i citronsaft och rivet skal.

Häll smeten över botten och ställ i frysen i minst 4 timmar.

Mixa alla ingredienser till den söta peston. Ta ut cheesecaken max 10 minuter innan servering och häll över peston. Dekorera med pinjenötter och basilikablad.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.