Citroncheesecake med basilikapesto

Citroncheesecake med basilikapesto är en fräsch dessert att bjuda på. Kardemummabotten, citroncheesecake och söt pesto på toppen. Mums!

10-12 bitar

PT55M

50 minuter + 4 timmar i frys

Betyg (219 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Botten
30 g smör
10 st digestivekex
1 tsk malen kardemumma

Cheesecake
3 äggulor
1 1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
200 g färskost
3 dl vispgrädde
1/2 citron, skal och saft, gärna obesprutade

Söt pesto
30 g basilika
10 g bladpersilja
1/2 dl rostade pinjekärnor
1/2 dl olivolja
2 msk Dansukker Vit Sirap

Instruktioner

Smält smör och mixa tillsammans med digestivekex och kardemumma i en matberedare. Tryck ut blandningen i botten av en rund form med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter.

Vispa äggulor, socker och vaniljsocker poröst i en bunke. Tillsätt färskost och vispa till en jämn smet.

Vispa grädde i en annan bunke och vänd ner i färskostsmeten. Häll sist i citronsaft och rivet skal.

Häll smeten över botten och ställ i frysen i minst 4 timmar.

Mixa alla ingredienser till den söta peston. Ta ut cheesecaken max 10 minuter innan servering och häll över peston. Dekorera med pinjenötter och basilikablad.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Vaniljrutor med vinbär

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Key lime pie med hallonswirl

Himmelska hallon

Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?