Citroncheesecake med basilikapesto

10-12 bitar 50 minuter + 4 timmar i frys
Citroncheesecake med basilikapesto
Betyg: (158st)

Ingredienser

    Botten

    • 30 g smör
    • 10 st digestivekex
    • 1 tsk malen kardemumma

    Cheesecake

    • 3 äggulor
    • 1 1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 200 g färskost
    • 3 dl vispgrädde
    • 1/2 citron, skal och saft, gärna obesprutade

    Söt pesto

    • 30 g basilika
    • 10 g bladpersilja
    • 1/2 dl rostade pinjekärnor
    • 1/2 dl olivolja
    • 2 msk Dansukker Vit Sirap

    Smält smör och mixa tillsammans med digestivekex och kardemumma i en matberedare. Tryck ut blandningen i botten av en rund form med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter.

    Vispa äggulor, socker och vaniljsocker poröst i en bunke. Tillsätt färskost och vispa till en jämn smet.

    Vispa grädde i en annan bunke och vänd ner i färskostsmeten. Häll sist i citronsaft och rivet skal.

    Häll smeten över botten och ställ i frysen i minst 4 timmar.

    Mixa alla ingredienser till den söta peston. Ta ut cheesecaken max 10 minuter innan servering och häll över peston. Dekorera med pinjenötter och basilikablad.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker