Ingredienser
100 g smör, rumstempererat
3 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 dl neutral olja
1 tsk hjorthornssalt
4 dl vetemjöl
skalet av 1 citron, gärna obesprutad
4 tsk vallmofrön, svarta
Instruktioner
Sätt ugnen på 150°C.
Rör smör, socker och vaniljsocker smidigt. Tillsätt olja, lite i taget.
Blanda hjorthornssaltet med lite av mjölet och rör ner tillsammans med resten av smeten. Tillsätt resten av mjölet och arbeta till en smidig deg.
Riv ner citronskal och tillsätt vallmofrö. Blanda väl.
Dela degen i två delar och rulla ut till två längder. Skär i 50 bitar och rulla till bollar. Lägg bollarna på ett bakplåtspapper. Platta till med händerna.
Grädda mitt i ugnen i 20 minuter.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon
Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.