Citronfromage med salt crunch

Citronfromage med salt crunch är en fräsch avslutning på en festmåltid. Förbered citronfromagen dagen innan och smula över crunch tillsammans med rivet citronskal precis innan servering.

6 glas

1,5 tim

Betyg (124 st)

Ingredienser

3 gelatinblad
3 äggulor
1 dl Dansukker Strösocker
rivet skal och saft från 1 citron,
gärna obesprutad
3 dl vispgrädde

Salta crunch
1/2 dl kokos
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2/3 dl Dansukker Farinsocker
1/4 tsk salt
50 g smör, rumstempererat

Garnering
rivet citronskal, gärna obesprutat

Instruktioner

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min.

Vispa äggulor och socker poröst.

Värm citronsaften i en kastrull och lägg ner gelatinbladen. Smält på låg värme.

Häll ner citronblandningen i en tunn stråle i äggsmeten under vispning. Tillsätt citronskalet.

Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten. Fördela i 6 glas och ställ i kylskåpet ca 1 tim.

Sätt ugnen på 160°C och gör crunchen. Lägg alla ingredienserna i en skål och arbeta samman med händerna.

Sprid ut degen på en plåt med bakplåtspapper så att de blir smulor. Grädda mitt i ugnen i 10 min. Låt svalna.

Vid servering, ta ut citronfromagen, smula crunch över och toppa med rivet citronskal.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.