Citronfromage med salt crunch

Citronfromage med salt crunch är en fräsch avslutning på en festmåltid. Förbered citronfromagen dagen innan och smula över crunch tillsammans med rivet citronskal precis innan servering.

6 glas

PT1H

1,5 tim

Betyg (247 st)

Sätt betyg

Ingredienser

3 gelatinblad
3 äggulor
1 dl Dansukker Strösocker
rivet skal och saft från 1 citron,
gärna obesprutad
3 dl vispgrädde

Salta crunch
1/2 dl kokos
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2/3 dl Dansukker Farinsocker
1/4 tsk salt
50 g smör, rumstempererat

Garnering
rivet citronskal, gärna obesprutat

Instruktioner

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min.

Vispa äggulor och socker poröst.

Värm citronsaften i en kastrull och lägg ner gelatinbladen. Smält på låg värme.

Häll ner citronblandningen i en tunn stråle i äggsmeten under vispning. Tillsätt citronskalet.

Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten. Fördela i 6 glas och ställ i kylskåpet ca 1 tim.

Sätt ugnen på 160°C och gör crunchen. Lägg alla ingredienserna i en skål och arbeta samman med händerna.

Sprid ut degen på en plåt med bakplåtspapper så att de blir smulor. Grädda mitt i ugnen i 10 min. Låt svalna.

Vid servering, ta ut citronfromagen, smula crunch över och toppa med rivet citronskal.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Vaniljrutor med vinbär

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Key lime pie med hallonswirl

Himmelska hallon

Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?