Citronlemonad

1/2 liter koncentrerad saft
Läcker citronlemonad som du enkelt gör själv. Servera en bringare med iskall lemonad på citron, toppad med citronmeliss. Det kommer att bli en hit!
Citronlemonad
Betyg: (0st)

Ingredienser

  • 500 g citroner, gärna obesprutade
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 pkt Dansukker Saftsocker
  • ca 1/2 kruka citronmeliss

Pressa ut citronsaften och koka tillsammans med citronerna som tömts på saften och vatten i 10 minuter. Låt svalna till ca 45°C.

Tillsätt saftsocker och hälften av citronmelissen och rör tills att det löst sig. Täck över och låt stå i rumstemperatur i minst 6 timmar eller över natten.

Värm upp till kokpunkten, det ska inte koka och sila därefter. För klar saft, använd en silduk och låt saften rinna av.

För bästa hållbarhet, koka silad saft ca 3 minuter. Häll upp på rengjord, varm flaska och tillsätt resten av citronmelissen, tillslut väl. Förvaras i kylskåpet.

Tips! Blanda saften med kolsyrat vatten.

Receptet är framtaget av

Dansukker