Ingredienser
Pajbotten
250 g smör, mjukt
2 dl Dansukker Florsocker
6 dl vetemjöl
2 äggulor
Fyllning
3 dl färskpressad citronjuice
4 dl Dansukker Svenskt Strösocker
4 dl vatten
1 dl maizena
4 äggulor
100 g smör, mjukt
Blåbärsmaräng
6 äggvitor
1 dl vatten
1/2 dl blåbärspuré
3 3/4 dl Dansukker Svenskt Strösocker
Till garnering
färska blåbär
oxalis
Instruktioner
Börja med pajdegen. Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen och lägg den i en plastpåse i kylen i minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 175°C.
Kavla ut pajdegen och fodra en långpanna ca 35x25 cm. Nagga botten med en gaffel. Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter. Tag ut den och låt svalna.
Gör citronfyllningen. Koka upp citronsaften, sockret och hälften av vattnet. Dra av kastrullen från värmen.
Vispa ihop maizena och äggulor med resterande mängd vatten. Rör ner den varma citronblandningen i äggulorna och vispa kraftigt. Häll tillbaka i kastrullen och sjud tills krämen börjar tjockna.
Häll upp krämen i en bunke och tillsätt lite i taget av smöret och rör till en jämn kräm. Sila krämen genom en sil. Sätt plastfolie på bunken och låt krämen svalna.
Bred ut krämen i pajskalet och sätt in i kylen eller frysen under tiden du gör marängen, så att krämen hinner sätta sig.
Gör marängen. Häll upp äggvitorna i en torr och ren bunke eller i en hushållsmaskin. Koka vatten, blåbärspuré och socker till 121°C. När sockerlagen kokt till 110°C börja vispa upp äggvitan i hushållsmaskinen eller med en elvisp.
Häll i sockerlagen i en fin stråle och vispa under tiden kraftigt ett par minuter, sänk hastigheten och vispa tills marängen svalnat.
Spritsa på marängen och garnera med blåbär och oxalis.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.