Ingredienser
Pajbotten
250 g smör, mjukt
2 dl Dansukker Florsocker
6 dl vetemjöl
2 äggulor
Fyllning
3 dl färskpressad citronjuice
4 dl Dansukker Svenskt Strösocker
4 dl vatten
1 dl maizena
4 äggulor
100 g smör, mjukt
Blåbärsmaräng
6 äggvitor
1 dl vatten
1/2 dl blåbärspuré
3 3/4 dl Dansukker Svenskt Strösocker
Till garnering
färska blåbär
oxalis
Instruktioner
Börja med pajdegen. Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen och lägg den i en plastpåse i kylen i minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 175°C.
Kavla ut pajdegen och fodra en långpanna ca 35x25 cm. Nagga botten med en gaffel. Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter. Tag ut den och låt svalna.
Gör citronfyllningen. Koka upp citronsaften, sockret och hälften av vattnet. Dra av kastrullen från värmen.
Vispa ihop maizena och äggulor med resterande mängd vatten. Rör ner den varma citronblandningen i äggulorna och vispa kraftigt. Häll tillbaka i kastrullen och sjud tills krämen börjar tjockna.
Häll upp krämen i en bunke och tillsätt lite i taget av smöret och rör till en jämn kräm. Sila krämen genom en sil. Sätt plastfolie på bunken och låt krämen svalna.
Bred ut krämen i pajskalet och sätt in i kylen eller frysen under tiden du gör marängen, så att krämen hinner sätta sig.
Gör marängen. Häll upp äggvitorna i en torr och ren bunke eller i en hushållsmaskin. Koka vatten, blåbärspuré och socker till 121°C. När sockerlagen kokt till 110°C börja vispa upp äggvitan i hushållsmaskinen eller med en elvisp.
Häll i sockerlagen i en fin stråle och vispa under tiden kraftigt ett par minuter, sänk hastigheten och vispa tills marängen svalnat.
Spritsa på marängen och garnera med blåbär och oxalis.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gör din egen glass
Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Tårtor till vårens fester och firanden
Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.