Ingredienser
Mördeg
125 g Mjukt osaltat smör
1 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker eller 1/2 st Vaniljstång
1/2 dl Mandelmjöl
1 krm Salt
1 st Rumstempererat ägg
2,5-3 dl Mjöl
Citroncurd
0,9 dl Citronsaft + Skal
120 g Smör
1/2 dl Dansukker Rörsocker strö
3 st Ägg
1/2 dl Dansukker Rörsocker strö
0,75 st Gelatinblad
Citrongelé
0,6 dl Citronsaft
1 msk Dansukker Strösocker
1/2 st Gelatinblad
Maräng
2 st Äggvitor
1/2 dl Dansukker Strösocker
1/2 dl Dansukker Florsocker
Italienskmaräng
4 st Äggvitor
0,3 dl Vatten
2,5 dl Dansukker Strösocker
Instruktioner
Metod
Börja med att rumstemperera smöret, blanda sedan det med florsocker, vaniljstångsfröna, mjöl, Mandelmjöl och saltet, när allt är upplöst så tillsätter man ägget och kör i hop det till en fast deg. Stoppa degen i kylen och låt den svalna. Kavla sedan ut degen ca 3 mm tunn och stansa små ringar med den. Fodra pajskalet eller ringarna med mördegen. Baka pajskalet ca 7 min på 175 grader. Ta ut det ur ugnen och låt det svalna.
Citroncurd
Börja med att blötlägga gelatinbladen. Ta bort skalet (zesten) från citronerna och pressa dem sedan. Koka saften och skalet med smör och första delen Rörsocker strö. Under tiden blanda ihop andra delen Rörsocker strö med äggen. När saften kokar tillsätter du äggblandningen och kokar curden till 84 grader under kraftig omrörning. Tillsätt gelatinbladen, sila curden. Låt curden svalna några minuter innan man sedan fyller pajskalen med den. Stoppa in skalen i frysen och låt dem stelna.
Citrongelé
Börja med att blötlägga gelatinbladen i kallt vatten Koka sedan saften med sockret och tillsätt sedan gelatinet. Frys sedan gelén i en liten form. När gelén är fryst så skär man den i små fina kuber.
Italienskmaräng
Koka strösocker med vattnet till 121 grader. Börja vispa när sockerlagen är 110-115 grader. Häll ner den kokande sockerlagen i en stråle i den vispade vitan (låt den gå på lägsta växeln när ni häller ner sockerlagen). Vispa snabbt i någon minut och låt den sedan gå på låg växel tills den blir kall. Fyll marängen i en spritspåse med en tyll och spritsa på den frysta citronkrämen av sluta med att bränna av marängen med en gasolbrännare.
Maräng
Vispa äggvita med Strösockret fluffigt, sikta florsockret och vänd ner det i marängen. Spritsa ut fina stavar av marängen och torka marängen i ugnen på 100 grader i ca en timme.
Montering
Dekorera tarteletterna med citrongelén samt dem två olika marängerna.
Recept Daniel Roos
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!