Ingredienser
Parfait
3 äggulor
1 1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
2 dl vispgrädde
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
saften av 1 citron, gärna obesprutad
Mandel- och havreknäck
3/4 dl mandel
1 dl Dansukker Farinsocker
100 g smör
1 dl havregryn
1 1/2 msk vetemjöl
2 msk vispgrädde
2 msk Dansukker Ekologisk Ljus Sirap
1 nypa salt
Citronås
50 g smör
1 dl Dansukker Strösocker
2 msk Dansukker Ekologisk Ljus Sirap
saften av 1 citron, gärna obesprutad
1 dl grädde
Garnering
Citronmeliss
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 °C.
Vispa äggulor och muscovadorörsocker poröst i en skål. Vispa grädden och tillsätt vaniljsocker och citronsaft. Vänd ner i äggsmeten.
Fördela smeten i en silikonform med kupoler eller välj valfri form. Ställ i frysen minst 6 timmar.
Gör under tiden mandel- och havreknäcken. Finhacka mandeln och rör samman alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Koka upp under omrörning. Klicka ut smeten på ett bakplåtspapper och grädda i cirka 5-8 minuter, tills knäcken fått en gyllenbrun färg.
Låt knäcken svalna helt och bryt sedan till bitar.
Blanda alla ingredienserna till citronsåsen i en tjockbottnad kastrull och låt koka. Låt såsen småkoka i cirka 5 minuter. Rör om då och då. Ställ för att svalna.
Lägg en bit knäck på en tallrik och ta ut citronparfaiten ur formarna. Lägg parfaiten på knäcken och häll över lite citronsås. Strö över små knäckbitar och garnera med en citronmeliss.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen
Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor
Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt
Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.
När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.