Citronsill

Betyg (1 st)

Ingredienser

4 urvattnade saltsillfiléer
1 purjolök i ringar
1 dl finhackad dill

Lag
saft av 3 citroner
1 dl vatten
1½ dl Dansukker Strösocker
1 lagerblad
1 tsk grovt krossade vitpepparkorn
1 tsk grovt krossade kryddpepparkorn
3 kryddnejlikor

Instruktioner

Skölj sillfiléerna väl. Skär dem i bitar. Blanda samman ingredienserna till lagen och koka upp den. Låt lagen kallna. Varva sillen med purjolök och dill i en burk. Häll den kalla lagen över sillen. Låt sillen stå kallt minst 1 dygn före serveringen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.