Mördeg
Citronkräm
Varmvispad maräng
Gör mördegen. Tärna smöret och lägg tillsammans med övriga ingredienser i en matberedare. Mixa snabbt ihop till en deg. Plasta och ställ i kylskåpet i 30 minuter.
Sätt ugnen på 150 grader.
Kavla ut degen till en rektangel på ett mjölat bakplåtspapper, cirka 1/2 cm tunn. Vänd över pajdegen i en avlång form, cirka 13x36 cm. Nagga pajskalet med en gaffel.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 10 minuter.
Blanda alla ingredienser till citronkrämen i en skål. Vispa samman. Häll citronkrämen i formen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35-40 minuter. Låt svalna.
Förbered den varmvispade marängen. Häll äggvitorna och sockret i en torr och ren skål. Vispa upp smeten över ett vattenbad och låt temperaturen stiga till 50-65 °C. Vispa hela tiden.
Känn på marängsmeten mellan fingrarna, alla sockerkristaller ska vara borta. Häll smeten i en annan bunke och vispa upp marängen tills den svalnat och blivit fluffig.
Lägg smeten i en spritspåse med valfri tyll och spritsa på pajen. Bränn av marängen med en brännare och servera.
Receptet är framtaget av