Citrusmarmelad med banan

Ger den nyrostade morgonmackan en tropisk twist.

35 minuter

Betyg (13 st)

Ingredienser

200 g kumquats
1 citron, gärna obesprutad
200 g grapefrukt, skalad
300 g banan, mosad
1/2 kg Dansukker Syltsocker

Instruktioner

Tvätta kumquaten och citronen noga. Skär kumquaten i tunna skivor.
Klyfta grapefrukten och skär klyftorna i små bitar. Riv skalet av citronen och pressa ur saften.
Blanda kumquat, grapefrukt och citronsaft och –skal i en gryta och sjud under lock i 10 min.
Tillsätt banan och syltsocker och koka i ytterligare 2–3 min. Skumma noga.
Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt och mörkt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.