Citrussill

Citrussill

1 glasburk ca 30 minuter
Denna hemgjorda citrussill kommer att sticka ut på påskbuffén. En syrlig sill som smakar underbart med en bit knäckebröd.
Citrussill
Betyg (0st)

Ingredienser

  • 1 lime
  • 1/2 citron, saften
  • 1 förpackning 5-minuterssill, skivad
  • 1/2 dl ättika 12 %
  • 1,5 dl vatten
  • 1 dl Dansukker EKO Socker
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 2 tsk rosépepparkorn
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 2 msk hackad gräslök, färsk
  • 2 msk hackad basilika, färsk

Skala limen så att både skalet och det vita försvinner. Skär ut limeklyftor och lägg i en skål tillsammans med citronsaft och sill. Plasta skålen och låt stå och marinera ett dygn.

Koka upp ättika, vatten och socker. Tillsätt kryddorna och låt svalna.

Sila av sillen från citronsaften och lägg sillen och limeklyftorna i en varm, väl rengjord glasburk. Häll över den avsvalnade lagen. Förvara citrussillen i kylen. Hållbarheten på en öppnad burk är cirka 1-2 veckor.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;