Ingredienser
1 lime
1/2 citron, saften
1 förpackning 5-minuterssill, skivad
1/2 dl ättika 12 %
1,5 dl vatten
1 dl Dansukker EKO Socker
1 tsk svartpepparkorn
2 tsk rosépepparkorn
2 tsk fänkålsfrön
2 msk hackad gräslök, färsk
2 msk hackad basilika, färsk
Instruktioner
Skala limen så att både skalet och det vita försvinner. Skär ut limeklyftor och lägg i en skål tillsammans med citronsaft och sill. Plasta skålen och låt stå och marinera ett dygn.
Koka upp ättika, vatten och socker. Tillsätt kryddorna och låt svalna.
Sila av sillen från citronsaften och lägg sillen och limeklyftorna i en varm, väl rengjord glasburk. Häll över den avsvalnade lagen. Förvara citrussillen i kylen. Hållbarheten på en öppnad burk är cirka 1-2 veckor.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gör din egen glass
Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Tårtor till vårens fester och firanden
Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.