Ingredienser
125 g mandelmjöl
1/2 dl vetemjöl
1/2 krm salt
1 1/2 dl Dansukker Strösocker
4 ägg
4 äggulor
3 dl vispgrädde
1-2 apelsiner
Garnering
Dansukker Florsocker
Instruktioner
Blanda mandel- och vetemjöl samt salt i en skål. Tillsätt socker, ägg, äggulor och grädde och vispa till en krämig smet. Smörj en större eller 6-8 portionsformar och häll i smeten. Skala och skiva apelsinerna och lägg på smeten. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i 20-25 minuter. Dofta florsocker över vid serveringen. Är godast ljummen.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag
Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor
Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter
Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt
Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!
Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!