Ingredienser
125 g mandelmjöl
1/2 dl vetemjöl
1/2 krm salt
1 1/2 dl Dansukker Strösocker
4 ägg
4 äggulor
3 dl vispgrädde
1-2 apelsiner
Garnering
Dansukker Florsocker
Instruktioner
Blanda mandel- och vetemjöl samt salt i en skål. Tillsätt socker, ägg, äggulor och grädde och vispa till en krämig smet. Smörj en större eller 6-8 portionsformar och häll i smeten. Skala och skiva apelsinerna och lägg på smeten. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i 20-25 minuter. Dofta florsocker över vid serveringen. Är godast ljummen.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon
Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.