Claras Svartvinbärssylt - Recept

Claras Svartvinbärssylt

Häng med i Claras lilla syltskola.
- Recept Clara Lidström
Claras Svartvinbärssylt
Betyg (3st)

Ingredienser

  • 2 delar bär (svarta vinbär denna gång)
  • 1 del Dansukker Syltsocker

Det är inte svårare än att blanda sockret och bären (de kan vara färska eller frysta) i en kastrull. Är det stora bär som jordgubbar kan det vara smart att dela dem i mindre bitar först. Sedan ställer du kastrullen på spisen och låter puttra. Rör i botten i början så att bären krossas lite och inte bränns. Sylten ska koka i ca 5 minuter och när den är klar kan du skumma av den och hälla upp på en ren burk.

Men stopp! Innan du gör det – överväg att smaksätta sylten. Det är nämligen detta som är så kul med egen sylt. Du kan krydda den på tusen sätt och bara fantasin sätter gränser. Här är lite olika förslag på smaksättningar till vanliga syltsorter som lingon, blåbär, svartvinbär, jordgubb och hallonsylt. Jag tillsätter smaksättningen precis när sylten börjat koka.

Vaniljsocker
Kanel
Kardemumma
Nejlikor
Citronzest
Sherry
Konjak
Chili
Rom
Muskot
Saffran
Ingefära
Dragon
Lavendel


;