Claras Svartvinbärssylt

- Recept Clara Lidström
Häng med i Claras lilla syltskola och gör hennes läckra Svartvinbärssylt.

Betyg (65 st)

Sätt betyg

Ingredienser

2 delar bär (svarta vinbär denna gång)
1 del Dansukker Syltsocker

Instruktioner

Det är inte svårare än att blanda sockret och bären (de kan vara färska eller frysta) i en kastrull. Är det stora bär som jordgubbar kan det vara smart att dela dem i mindre bitar först. Sedan ställer du kastrullen på spisen och låter puttra. Rör i botten i början så att bären krossas lite och inte bränns. Sylten ska koka i ca 5 minuter och när den är klar kan du skumma av den och hälla upp på en ren burk.

Men stopp! Innan du gör det – överväg att smaksätta sylten. Det är nämligen detta som är så kul med egen sylt. Du kan krydda den på tusen sätt och bara fantasin sätter gränser. Här är lite olika förslag på smaksättningar till vanliga syltsorter som lingon, blåbär, svartvinbär, jordgubb och hallonsylt. Jag tillsätter smaksättningen precis när sylten börjat koka.

Vaniljsocker
Kanel
Kardemumma
Nejlikor
Citronzest
Sherry
Konjak
Chili
Rom
Muskot
Saffran
Ingefära
Dragon
Lavendel

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Lingondricka

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!