Claras Svartvinbärssylt

- Recept Clara Lidström
Häng med i Claras lilla syltskola och gör hennes läckra Svartvinbärssylt.

Betyg (56 st)

Sätt betyg

Ingredienser

2 delar bär (svarta vinbär denna gång)
1 del Dansukker Syltsocker

Instruktioner

Det är inte svårare än att blanda sockret och bären (de kan vara färska eller frysta) i en kastrull. Är det stora bär som jordgubbar kan det vara smart att dela dem i mindre bitar först. Sedan ställer du kastrullen på spisen och låter puttra. Rör i botten i början så att bären krossas lite och inte bränns. Sylten ska koka i ca 5 minuter och när den är klar kan du skumma av den och hälla upp på en ren burk.

Men stopp! Innan du gör det – överväg att smaksätta sylten. Det är nämligen detta som är så kul med egen sylt. Du kan krydda den på tusen sätt och bara fantasin sätter gränser. Här är lite olika förslag på smaksättningar till vanliga syltsorter som lingon, blåbär, svartvinbär, jordgubb och hallonsylt. Jag tillsätter smaksättningen precis när sylten börjat koka.

Vaniljsocker
Kanel
Kardemumma
Nejlikor
Citronzest
Sherry
Konjak
Chili
Rom
Muskot
Saffran
Ingefära
Dragon
Lavendel

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.