Cookie dough doppade i choklad

Enkla och läckra munsbitar att bjuda på eller varför inte ge bort. Forma dina cookie dough till hjärtan, doppa i choklad och strö över hackade nötter.

30-35 stycken

PT55M

1 timme

Betyg (32 st)

Sätt betyg

Ingredienser

100 g smör
1 dl Dansukker Farinsocker
1/2 dl Dansukker Muscovadorörsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 msk mjölk
2 1/2-3 dl vetemjöl eller havregryn
1/2 dl mandel
1/2 dl hasselnötter

Garnering
250 g mörk choklad
nötter

Instruktioner

Vispa smör, farinsocker, muscovadorörsocker och vaniljsocker i en bunke. Häll i mjölk och vetemjöl eller havregryn och rör om.

Hacka mandel och hasselnötter och blanda i. Låt degen vila i kylen i 30 minuter.

Kvala ut degen på mjölat bakbord till en cirka 2 cm tjock deg. Stansa ut hjärtan med en liten hjärtform och ställ i frysen i cirka 20 minuter.

Smält under tiden den mörka chokladen. Ta ut hjärtformarna och doppa i chokladen och strö på lite hackade nötter. Låt stelna i kylen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.