Cookie dough doppade i choklad

Enkla och läckra munsbitar att bjuda på eller varför inte ge bort. Forma dina cookie dough till hjärtan, doppa i choklad och strö över hackade nötter.

30-35 stycken

1 timme

Betyg (26 st)

Ingredienser

100 g smör
1 dl Dansukker Farinsocker
1/2 dl Dansukker Muscovadorörsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 msk mjölk
2 1/2-3 dl vetemjöl eller havregryn
1/2 dl mandel
1/2 dl hasselnötter

Garnering
250 g mörk choklad
nötter

Instruktioner

Vispa smör, farinsocker, muscovadorörsocker och vaniljsocker i en bunke. Häll i mjölk och vetemjöl eller havregryn och rör om.

Hacka mandel och hasselnötter och blanda i. Låt degen vila i kylen i 30 minuter.

Kvala ut degen på mjölat bakbord till en cirka 2 cm tjock deg. Stansa ut hjärtan med en liten hjärtform och ställ i frysen i cirka 20 minuter.

Smält under tiden den mörka chokladen. Ta ut hjärtformarna och doppa i chokladen och strö på lite hackade nötter. Låt stelna i kylen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.