Cookie dough doppade i choklad

30-35 stycken 1 timme
Cookie dough doppade i choklad
Betyg: (15st)

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 dl Dansukker Farinsocker
  • 1/2 dl Dansukker Muscovadorörsocker
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 2 msk mjölk
  • 2 1/2-3 dl vetemjöl eller havregryn
  • 1/2 dl mandel
  • 1/2 dl hasselnötter

Garnering

  • 250 g mörk choklad
  • nötter

Vispa smör, farinsocker, muscovadorörsocker och vaniljsocker i en bunke. Häll i mjölk och vetemjöl eller havregryn och rör om.

Hacka mandel och hasselnötter och blanda i. Låt degen vila i kylen i 30 minuter.

Kvala ut degen på mjölat bakbord till en cirka 2 cm tjock deg. Stansa ut hjärtan med en liten hjärtform och ställ i frysen i cirka 20 minuter.

Smält under tiden den mörka chokladen. Ta ut hjärtformarna och doppa i chokladen och strö på lite hackade nötter. Låt stelna i kylen.

Receptet är framtaget av

Dansukker