Vaniljglass
Cookies
Sätt ugnen på 190 °C.
Finhacka mandel, hasselnötter och choklad, ställ åt sidan. Vispa smör, farinsocker och vaniljsocker fluffigt och tillsätt ägget.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och häll ner i smörblandningen. Tillsätt nötterna och chokladen.
Dela degen i 45 bitar och rulla till kulor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta till kulorna ordentligt. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Låt svalna.
Vispa samman äggulor, socker och vaniljsocker i en skål.
Koka upp mjölk, grädde och glykossirap i en kastrull. Vispa ner äggsmeten i den varma mjölkblandningen.
Sila genom finmaskig sil. Låt smeten svalna. Kör blandningen i glassmaskin eller häll glassen i en avlång form, ca 18x25 cm och ställ in i frysen i minst 5 timmar.
Ta ut vaniljglassen och stansa ut runda glassbitar. Lägg glassbitarna mellan två cookies och ställ i frysen ytterligare några tim.
Tips: De cookies som blir över kan frysas in och serveras till sommarfikat.
Receptet är framtaget av