Cookiesandwich

En cookiesandwich är det bästa av två världar, för varför välja mellan kaka och glass när du kan få båda? Denna cookiesandwich är perfekt för en paus i solen.

12 stycken

PT1H

1 1/2 timme + 5 timmar

Betyg (43 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Vaniljglass
8 äggulor
1 1/2–2 dl Dansukker Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
4 dl mjölk
3 dl vispgrädde
2 dl Dansukker Glykossirap

Cookies
1 dl mandel
1 dl hasselnötter
100 g mörk choklad
230 g smör, rumstempererat
3 1/2 dl Dansukker Farinsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 ägg
5 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bikarbonat

Instruktioner

Sätt ugnen på 190 °C.

Finhacka mandel, hasselnötter och choklad, ställ åt sidan. Vispa smör, farinsocker och vaniljsocker fluffigt och tillsätt ägget.

Blanda de torra ingredienserna i en bunke och häll ner i smörblandningen. Tillsätt nötterna och chokladen.

Dela degen i 45 bitar och rulla till kulor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta till kulorna ordentligt. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Låt svalna.

Vispa samman äggulor, socker och vaniljsocker i en skål.

Koka upp mjölk, grädde och glykossirap i en kastrull. Vispa ner äggsmeten i den varma mjölkblandningen.

Sila genom finmaskig sil. Låt smeten svalna. Kör blandningen i glassmaskin eller häll glassen i en avlång form, ca 18x25 cm och ställ in i frysen i minst 5 timmar.

Ta ut vaniljglassen och stansa ut runda glassbitar. Lägg glassbitarna mellan två cookies och ställ i frysen ytterligare några tim.

Tips: De cookies som blir över kan frysas in och serveras till sommarfikat.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.