Corn dogs (majskorvar)

Corn dogs eller majskorvar är en slags snabbmat som har sitt ursprung i USA. Corn dogs är korv på pinne som är läckert inlindat i frityrsmet. Går lika bra med vegokorv.

8 st

Betyg (83 st)

Ingredienser

2 1/2 dl siktat vetemjöl
1 3/4 dl gult majsmjöl
2 msk Dansukker Rörsocker Strö
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 msk margarin
1 stort, uppvispat ägg
1 3/4 dl standardmjölk
8 grillkorvar
8 grillspett i trä
matolja till fritering

Instruktioner

Blanda vetemjöl, majsmjöl, rörsocker, bakpulver och salt i en stor skål. Tillsätt margarinet och blanda till en smulig massa. Blanda i det uppvispade ägget och mjölken och vispa till en slät smet.

Torka av korvarna och spetsa dem på längden på grillspett. Doppa varje korv i smeten och se till att den blir jämntjockt täckt med hjälp av en slickepott.

Hetta upp olja till 200° i en järngryta eller liknande och fritera de smettäckta korvarna i 4-5 minuter. Servera genast.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.