Ingredienser
50 riktigt små gurkor
2 dl grovt salt
2 röda chili
2 vitlöksklyftor
2 kvistar färsk dragon
Lag
1 1/2 dl Dansukker Strösocker
2 dl vitvinsvinäger
3 dl vatten
2 dl torrt vitt vin
1 msk salt
Instruktioner
Skölj gurkorna noga. Torka dem på en handduk och lägg dem i en skål. Häll på saltet och rör om. Låt stå i 2-3 timmar. Blanda samman socker, vinäger, vatten, vin och salt till lagen och koka upp. Låt svalna. Tag upp gurkorna från saltet och skölj dem noga. Gör ren skålen och lägg tillbaka gurkorna. Häll lagen över gurkorna och låt stå till nästa dag. Häll av lagen i en gryta och koka upp den på nytt. Låt svalna. Skiva vitlök och chili och varva med gurkorna och dragonen i en burk. Fyll på den avsvalnade lagen. Förslut. Förvara svalt.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag
Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Sylta och Safta
Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft?

Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.