Ingredienser
6 st äggulor
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
5 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 st vaniljstång
Dansukker Rörsocker Strö (att bränna av med)
Instruktioner
Sätt ugnen på 125 °C.
Vispa samman äggulor och socker.
Häll upp grädden och mjölken i en liten kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ner fröna i grädden. Låt koka upp.
Häll den varma gräddmjölken över ägg och sockersmeten under omrörning.
Fyll smeten i små portionsformar och ställ dem på en ugnsfast form i nedre delen av ugnen. Häll varmt vatten i formen upp till nästan halva portionsformen.
Grädda i 40–50 minuter tills smeten har stannat. När man skakar på formen ska den inte dallra för mycket i mitten.
Kyl brûléerna i kylskåp (gärna över natten).
Till servering, strö över ett tunt lager med Rörsocker Strö och bränn av sockret med en gasolbrännare eller i ugnen under grillvärme 250 °C i någon minut.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!