Crème Brûlée

6 st små formar
Crème Brûlée
Betyg: (209st)

Ingredienser

6 st äggulor
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
5 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 st vaniljstång
Dansukker Rörsocker Strö (att bränna av med)

Sätt ugnen på 125 °C.
Vispa samman äggulor och socker.
Häll upp grädden och mjölken i en liten kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ner fröna i grädden. Låt koka upp.
Häll den varma gräddmjölken över ägg och sockersmeten under omrörning.
Fyll smeten i små portionsformar och ställ dem på en ugnsfast form i nedre delen av ugnen. Häll varmt vatten i formen upp till nästan halva portionsformen.
Grädda i 40–50 minuter tills smeten har stannat. När man skakar på formen ska den inte dallra för mycket i mitten.
Kyl brûléerna i kylskåp (gärna över natten).
Till servering, strö över ett tunt lager med Rörsocker Strö och bränn av sockret med en gasolbrännare eller i ugnen under grillvärme 250 °C i någon minut.

Receptet är framtaget av

Dansukker