Cumberland

Denna sylt kallad Cumberland är ett gott alternativ till cumberlandsåsen. Koka enkelt ihop ingredienser tillsammans med syltsocker och njut som tillbehör till maten!

Betyg (16 st)

Ingredienser

1 apelsin, gärna obesprutad
6 hg röda vinbär
4 hg svarta vinbär
1 dl vatten
1 kg Dansukker Syltsocker

Instruktioner

Skala apelsinen med potatisskalare och strimla skalen fint. Ta skinnet av klyftorna och skär dom i små bitar. Blanda allt utom sockret i en gryta och koka under lock i 10 minuter. Tillsätt sockret och koka i ytterligare 2 minuter.

Det här är en bra sylt att använda till kött eller paté som alternativ till cumberlandsås. Blanda bara i vin och senap och rör om. Det blir inte så "vått" som riktig cumberlandsås.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Jul med smak av svensk sirap!

Här bjuder vi på våra godaste recept som förgyller både lussefika, glöggmingel, tomte-väntan och julbord. Alla är bakade och blandade med Sveriges enda svenska sirap – Dansukkers. Njut!

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!

Pepparkakor

Finns det något bättre än doften av nybakade pepparkakor? Ja, det skulle väl i så fall vara smaken av dem.

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet.

Baka med saffran

Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är en uppskattad krydda världen över.

Julens godaste recept

Det är få tider på året som är så mysiga som runt jul. Här hittar du julens bakverk, godis, pyssel, drycker, mat och desserter.