Cumberland

Denna sylt kallad Cumberland är ett gott alternativ till cumberlandsåsen. Koka enkelt ihop ingredienser tillsammans med syltsocker och njut som tillbehör till maten!

Betyg (18 st)

Ingredienser

1 apelsin, gärna obesprutad
6 hg röda vinbär
4 hg svarta vinbär
1 dl vatten
1 kg Dansukker Syltsocker

Instruktioner

Skala apelsinen med potatisskalare och strimla skalen fint. Ta skinnet av klyftorna och skär dom i små bitar. Blanda allt utom sockret i en gryta och koka under lock i 10 minuter. Tillsätt sockret och koka i ytterligare 2 minuter.

Det här är en bra sylt att använda till kött eller paté som alternativ till cumberlandsås. Blanda bara i vin och senap och rör om. Det blir inte så "vått" som riktig cumberlandsås.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.