Ingredienser
MUFFINS
3 dl vetemjöl (180 g)
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk Vaniljsocker från Dansukker
125 g mjukt smör
1 1/2 dl ljust Muscovadorörsocker från Dansukker (120 g)
3 ekologiska ägg
1 nypa flingsalt
3/4 dl mjölk (75 g)
skalet från 1 ekologisk citron
PANNACOTTA
4 passionsfrukter
5 dl ekologisk vispgrädde (500 g)
1 1/2 dl Gelesocker multi från Dansukker (150 g)
2 tsk Vaniljsocker från Dansukker
ev. 50 g sockerpasta till dekor
färgpasta
Instruktioner
1. MUFFINS: Värm ugnen till 175 grader över- och undervärme.
2. Blanda vetemjöl, bakpulver och Vaniljsocker i en skål. Låt stå.
3. Vispa smör och Muscovadorörsocker krämigt. Vispa ner ett ägg i taget. Tillsätt saltet.
4. Vänd ner lite av mjölblandningen i taget varvat med mjölken. Tillsätt rivet citronskal.
5. Fyll en muffinsplåt med muffinsformar. Fyll formarna till hälften med smet. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuters. Låt svalna helt.
6. PANNACOTTA: Dela passionsfrukterna och skeda ur innehållet i en kastrull. Värm upp och mosa med en sked eller visp. Sila bort kärnorna genom en finmaskig sil för att komma åt saften. Låt svalna.
7. Värm upp grädden tillsammans med Gelesocker Multi och Vaniljsocker. Låt sjuda i 5 minuter. Tillsätt passionsfruktssaften. Häll upp i en skål och täck ytan med plastfolie. Låt svalna i rumstemperatur och sedan stelna i kylen.
8. Färga sockerpastan i olika färger. Kavla ut sockerpastan tunt och stansa eller skär ut öron och rosetter. Låt torka på hushållspapper.
9. Vispa upp pannacottan med en elvisp i 5 minuter. Fyll en spritspåse, med valfri tyll, med pannacotta. Spritsa pannacottan på muffinsen. Dekorera med sockerpasta.
- Recept Peter Dahlberg - www.peterbakar.se
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Fantastiska fläder
Äntligen blommar den fantastiska flädern! Fläderblommorna kan du hitta i juni-juli och i augusti blir fläderbären mogna. Av både fläderblommorna och fläderbären kan du göra massvis med gott – och dessutom är det väldigt lätt att göra. Här har vi samlat alla våra fantastiska fläderrecept!

Härliga jordgubbstider
Sommaren – härliga jordgubbstider! Nu gäller det att ta vara på alla jordgubbar. De är givetvis goda att äta som de är, men låt dig gärna inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens. Om du inte hinner ta vara på denna härliga jordgubbstid, så är bären lätta att frysa in till vintern.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter, både för den som vill bjuda på ett enklare alternativ och för er som vill testa något lite mer avancerat.

Läckra recept på sylt och marmelad
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Gör din egen glass
Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?