Cupcakes med passionsfruktspannacotta

- Recept Peter Dahlberg
Påsken närmar sig och varför inte skoja till det med lite påskiga cupcakes? Dekorerade med kaninöron och rosetter i sockerpasta. Supergulliga!

12 st

Betyg (6 st)

Sätt betyg

Ingredienser

MUFFINS
3 dl vetemjöl (180 g)
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk Vaniljsocker från Dansukker
125 g mjukt smör
1 1/2 dl ljust Muscovadorörsocker från Dansukker (120 g)
3 ekologiska ägg
1 nypa flingsalt
3/4 dl mjölk (75 g)
skalet från 1 ekologisk citron

PANNACOTTA
4 passionsfrukter
5 dl ekologisk vispgrädde (500 g)
1 1/2 dl Gelesocker multi från Dansukker (150 g)
2 tsk Vaniljsocker från Dansukker

ev. 50 g sockerpasta till dekor
färgpasta

Instruktioner

1. MUFFINS: Värm ugnen till 175 grader över- och undervärme.
2. Blanda vetemjöl, bakpulver och Vaniljsocker i en skål. Låt stå.
3. Vispa smör och Muscovadorörsocker krämigt. Vispa ner ett ägg i taget. Tillsätt saltet.
4. Vänd ner lite av mjölblandningen i taget varvat med mjölken. Tillsätt rivet citronskal.
5. Fyll en muffinsplåt med muffinsformar. Fyll formarna till hälften med smet. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuters. Låt svalna helt.
6. PANNACOTTA: Dela passionsfrukterna och skeda ur innehållet i en kastrull. Värm upp och mosa med en sked eller visp. Sila bort kärnorna genom en finmaskig sil för att komma åt saften. Låt svalna.
7. Värm upp grädden tillsammans med Gelesocker Multi och Vaniljsocker. Låt sjuda i 5 minuter. Tillsätt passionsfruktssaften. Häll upp i en skål och täck ytan med plastfolie. Låt svalna i rumstemperatur och sedan stelna i kylen.
8. Färga sockerpastan i olika färger. Kavla ut sockerpastan tunt och stansa eller skär ut öron och rosetter. Låt torka på hushållspapper.
9. Vispa upp pannacottan med en elvisp i 5 minuter. Fyll en spritspåse, med valfri tyll, med pannacotta. Spritsa pannacottan på muffinsen. Dekorera med sockerpasta.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.