Ingredienser
MUFFINS
3 dl vetemjöl (180 g)
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk Vaniljsocker från Dansukker
125 g mjukt smör
1 1/2 dl ljust Muscovadorörsocker från Dansukker (120 g)
3 ekologiska ägg
1 nypa flingsalt
3/4 dl mjölk (75 g)
skalet från 1 ekologisk citron
PANNACOTTA
4 passionsfrukter
5 dl ekologisk vispgrädde (500 g)
1 1/2 dl Gelesocker multi från Dansukker (150 g)
2 tsk Vaniljsocker från Dansukker
ev. 50 g sockerpasta till dekor
färgpasta
Instruktioner
1. MUFFINS: Värm ugnen till 175 grader över- och undervärme.
2. Blanda vetemjöl, bakpulver och Vaniljsocker i en skål. Låt stå.
3. Vispa smör och Muscovadorörsocker krämigt. Vispa ner ett ägg i taget. Tillsätt saltet.
4. Vänd ner lite av mjölblandningen i taget varvat med mjölken. Tillsätt rivet citronskal.
5. Fyll en muffinsplåt med muffinsformar. Fyll formarna till hälften med smet. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuters. Låt svalna helt.
6. PANNACOTTA: Dela passionsfrukterna och skeda ur innehållet i en kastrull. Värm upp och mosa med en sked eller visp. Sila bort kärnorna genom en finmaskig sil för att komma åt saften. Låt svalna.
7. Värm upp grädden tillsammans med Gelesocker Multi och Vaniljsocker. Låt sjuda i 5 minuter. Tillsätt passionsfruktssaften. Häll upp i en skål och täck ytan med plastfolie. Låt svalna i rumstemperatur och sedan stelna i kylen.
8. Färga sockerpastan i olika färger. Kavla ut sockerpastan tunt och stansa eller skär ut öron och rosetter. Låt torka på hushållspapper.
9. Vispa upp pannacottan med en elvisp i 5 minuter. Fyll en spritspåse, med valfri tyll, med pannacotta. Spritsa pannacottan på muffinsen. Dekorera med sockerpasta.
- Recept Peter Dahlberg - www.peterbakar.se
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.