Danska äppelskivor

Danska äppelskivor

cirka 30 stycken
Danska äppelskivor innehåller konstigt nog inte äpple men är magiskt goda munkar som görs i ett speciellt munkjärn. Dessa vackra munkar avnjuts bäst nygräddade med sylt.
Danska äppelskivor
Betyg (354st)

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 4 msk Dansukker Strösocker
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 5 tsk bakpulver
  • 3 dl mjölk
  • 3 äggulor
  • 1/2 citron, gärna obesprutad, rivet skal
  • 3 äggvitor
  • Smält smör att pensla munkpannan med, florsocker pudra över och en god sylt att doppa dem i.

Smält smör och låt svalna något.
Blanda samman alla torra ingredienser. Vispa ner mjölk, äggulor och smält smör samt rivet citronskal.
Vispa äggvitor till ett fast skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.
Hetta upp en munkpanna och pensla med lite smält smör.
Klicka i smet så att det nästan fyller fördjupningarna i järnet. Snurra runt dem ett halvt varv och grädda vidare tills genomgräddade. Tips: Använd ett grillspett eller en gaffel.
Lägg de färdiga äppleskivorna på en tallrik med florsocker.
Pudra över rikligt med florsocker när alla är färdiga och doppa dem i en god sylt och avnjut!

Receptet är framtaget av

Dansukker

;