Danska Fastlagsbullar

12 bullar

ca 2 timmar

Betyg (2 st)

Ingredienser

Vaniljkräm
1/2 vaniljstång
2 1/2 dl grädde
4 äggulor
1/2 dl Dansukker Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 msk majsstärkelse (ex. maizena)
25 g rumstempererat smör

Vetedeg
180 g smör
1 1/2 dl mjölk
25 g jäst (1/2 paket)
1 ägg
1 dl Dansukker Vit Sirap
ca 7 1/2 dl vetemjöl
2 tsk kardemumma, malen
1/2 tsk salt

Remonce
100 g mandelmassa eller marsipan
80 g smör, rumstempererat
80 g Dansukker Rörsocker Strö

Pensling
1 ägg (uppvisppat med lite salt och vatten)

Glasyr
1 3/4 dl Dansukker Florsocker
2 msk kakao
2-3 tsk vatten
eller bara smält mörk choklad

Instruktioner

Börja med vaniljkrämen. Skrapa ur vaniljstången och koka upp tillsammans med grädden. Ta upp stången ur grädden.

Vispa äggula, socker, vaniljsocker och majsstärkelse poröst. Häll grädden över äggsmeten under uppvispning.

Lyft bort från plattan när krämen tjocknat och tillsätt smöret lite i taget under vispning. Sila vaniljkrämen genom en finmaskig sil. Plasta skålen och ställ i kylen. Ställ kallt.

Gör vetedegen. Smält smör i en kastrull och tillsätt mjölk. Låt blandningen svalna lite.

Smula jästen i en bunke och häll över smörblandningen. Blanda till jästen lösts upp. Tillsätt ägg, sirap, kadremumma och nästan allt mjöl. Arbeta degen i cirka 5 minuter. Tillsätt salt och fortsätt blanda tills degen släpper från kanterna. Tillsätt mer mjöl vid behov.

Låt degen jäsa under bakduk i cirka 1 timme.

Förbered under tiden remoncen. Riv mandelmassan och mixa ihop med smör och rörsocker. Ställ åt sidan.

Kavla ut degen till en rektangel, cirka 0,5 cm tjock. Dela degen i 12 fyrkanter. Fördela 2 msk vaniljkräm och remonce på varje fyrkant. Pensla kanterna med ägg så att bullarna fäster lättare. Vik ihop kanterna och rulla försiktigt till en bulle.

Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper med öppningen nedåt.

Sätt ugnen på 200°C, under- och övervärme och låt bullarna jäsa under bakduk i 20 minuter. Pensla med ägg och grädda i nedre delen av ugnen 12-15 minuter. Låt svalna på galler.

Rör samman glasyren, den ska vara ganska tjock. Fördela sedan glasyren på toppen av bullarna och strö nötter eller vad du önskar på toppen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kokos och karamellpopcorn

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Vi har recepten till din myskväll!

Våfflor med salt karamell, banan och bär

Bjud på frasiga våfflor

Bjud på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt och andra toppings.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Varm kaffedryck

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Citrusmarmelad med saffran

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.