Danska Fastlagsbullar

12 bullar

PT1H

ca 2 timmar

Betyg (6 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Vaniljkräm
1/2 vaniljstång
2 1/2 dl grädde
4 äggulor
1/2 dl Dansukker Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 msk majsstärkelse (ex. maizena)
25 g rumstempererat smör

Vetedeg
180 g smör
1 1/2 dl mjölk
25 g jäst (1/2 paket)
1 ägg
1 dl Dansukker Vit Sirap
ca 7 1/2 dl vetemjöl
2 tsk kardemumma, malen
1/2 tsk salt

Remonce
100 g mandelmassa eller marsipan
80 g smör, rumstempererat
80 g Dansukker Rörsocker Strö

Pensling
1 ägg (uppvisppat med lite salt och vatten)

Glasyr
1 3/4 dl Dansukker Florsocker
2 msk kakao
2-3 tsk vatten
eller bara smält mörk choklad

Instruktioner

Börja med vaniljkrämen. Skrapa ur vaniljstången och koka upp tillsammans med grädden. Ta upp stången ur grädden.

Vispa äggula, socker, vaniljsocker och majsstärkelse poröst. Häll grädden över äggsmeten under uppvispning.

Lyft bort från plattan när krämen tjocknat och tillsätt smöret lite i taget under vispning. Sila vaniljkrämen genom en finmaskig sil. Plasta skålen och ställ i kylen. Ställ kallt.

Gör vetedegen. Smält smör i en kastrull och tillsätt mjölk. Låt blandningen svalna lite.

Smula jästen i en bunke och häll över smörblandningen. Blanda till jästen lösts upp. Tillsätt ägg, sirap, kadremumma och nästan allt mjöl. Arbeta degen i cirka 5 minuter. Tillsätt salt och fortsätt blanda tills degen släpper från kanterna. Tillsätt mer mjöl vid behov.

Låt degen jäsa under bakduk i cirka 1 timme.

Förbered under tiden remoncen. Riv mandelmassan och mixa ihop med smör och rörsocker. Ställ åt sidan.

Kavla ut degen till en rektangel, cirka 0,5 cm tjock. Dela degen i 12 fyrkanter. Fördela 2 msk vaniljkräm och remonce på varje fyrkant. Pensla kanterna med ägg så att bullarna fäster lättare. Vik ihop kanterna och rulla försiktigt till en bulle.

Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper med öppningen nedåt.

Sätt ugnen på 200°C, under- och övervärme och låt bullarna jäsa under bakduk i 20 minuter. Pensla med ägg och grädda i nedre delen av ugnen 12-15 minuter. Låt svalna på galler.

Rör samman glasyren, den ska vara ganska tjock. Fördela sedan glasyren på toppen av bullarna och strö nötter eller vad du önskar på toppen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.