Ingredienser
Vaniljkräm
1/2 vaniljstång
2 1/2 dl grädde
4 äggulor
1/2 dl Dansukker Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 msk majsstärkelse (ex. maizena)
25 g rumstempererat smör
Vetedeg
180 g smör
1 1/2 dl mjölk
25 g jäst (1/2 paket)
1 ägg
1 dl Dansukker Vit Sirap
ca 7 1/2 dl vetemjöl
2 tsk kardemumma, malen
1/2 tsk salt
Remonce
100 g mandelmassa eller marsipan
80 g smör, rumstempererat
80 g Dansukker Rörsocker Strö
Pensling
1 ägg (uppvisppat med lite salt och vatten)
Glasyr
1 3/4 dl Dansukker Florsocker
2 msk kakao
2-3 tsk vatten
eller bara smält mörk choklad
Instruktioner
Börja med vaniljkrämen. Skrapa ur vaniljstången och koka upp tillsammans med grädden. Ta upp stången ur grädden.
Vispa äggula, socker, vaniljsocker och majsstärkelse poröst. Häll grädden över äggsmeten under uppvispning.
Lyft bort från plattan när krämen tjocknat och tillsätt smöret lite i taget under vispning. Sila vaniljkrämen genom en finmaskig sil. Plasta skålen och ställ i kylen. Ställ kallt.
Gör vetedegen. Smält smör i en kastrull och tillsätt mjölk. Låt blandningen svalna lite.
Smula jästen i en bunke och häll över smörblandningen. Blanda till jästen lösts upp. Tillsätt ägg, sirap, kadremumma och nästan allt mjöl. Arbeta degen i cirka 5 minuter. Tillsätt salt och fortsätt blanda tills degen släpper från kanterna. Tillsätt mer mjöl vid behov.
Låt degen jäsa under bakduk i cirka 1 timme.
Förbered under tiden remoncen. Riv mandelmassan och mixa ihop med smör och rörsocker. Ställ åt sidan.
Kavla ut degen till en rektangel, cirka 0,5 cm tjock. Dela degen i 12 fyrkanter. Fördela 2 msk vaniljkräm och remonce på varje fyrkant. Pensla kanterna med ägg så att bullarna fäster lättare. Vik ihop kanterna och rulla försiktigt till en bulle.
Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper med öppningen nedåt.
Sätt ugnen på 200°C, under- och övervärme och låt bullarna jäsa under bakduk i 20 minuter. Pensla med ägg och grädda i nedre delen av ugnen 12-15 minuter. Låt svalna på galler.
Rör samman glasyren, den ska vara ganska tjock. Fördela sedan glasyren på toppen av bullarna och strö nötter eller vad du önskar på toppen.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gör din egen glass
Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Tårtor till vårens fester och firanden
Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.