Dessertkaka med kaffegelé

8-10 port

Betyg (32 st)

Ingredienser

Botten
75-100 g smält smör eller margarin
5 dl krossade corn flakes
2 dl hackade nötter, valfri sort
2 dl daimkulor eller hackad daim
1 dl Dansukker Florsocker

Fyllning
8 dl grädde
2 dl Dansukker Gelésocker Multi
5 msk konjak

Gelé
5 dl starkt kaffe
3 dl Dansukker Gelésocker Multi

Instruktioner

Blanda samman ingredienserna till bottnen i en skål. Tryck därefter ut blandningen i en form med löstagbar botten, cirka 24 cm i diameter. Ställ i kylskåp för att stelna.

Blanda samman ingredienserna till fyllningen i en kastrull och koka i 30 sekunder. Låt svalna något innan det hälls upp i formen. Ställ i kylskåp för att stelna.

Blanda kaffe och gelésocker i en kastrull och koka i 30 sekunder. Låt svalna något innan det hälls över fyllningen på kakan. Ställ i kylskåp till serveringen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.