Dessertpaj med färska bär/frukter

cirka 6 portioner

Betyg (9 st)

Ingredienser

Pajskal
3 dl (150 g) krossade digestivekex
1/2 dl Dansukker Farinsocker
1 dl hackade hasselnötter
1 dl smält smör eller margarin

Fyllning
400 g Philadelphia cream cheese naturell light
1 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
2 dl creme fraiche
50 g hackade hasselnötter

Garnering
Bär och/eller frukt
Dansukker Florsocker

Instruktioner

Blanda samman ingredienserna till skalet. Tryck ut massan i en pajform, cirka 24 cm i diameter eller i 6 portionsformar. Nagga. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 °C i 10 minuter. Vispa osten smidig med elvisp. Tillsätt övriga ingredienser. Häll smeten över pajskalet i formen och grädda i ytterligare 30 minuter. Låt svalna. Garnera med dina favoritfrukter och/eller –bär. Dofta över lite florsocker precis innan serveringen.

Man kan även låta skalet svalna och därefter hälla i fyllningen utan att grädda ytterligare. Garnera med frukt och/eller bär.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika

Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ.

Goda grillsåser, marinader och rubs

Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.