Dinkelbitar

ca 20 stycken

Betyg (41 st)

Ingredienser

50 g jäst
6 dl ljummet vatten
2 msk Dansukker Brödsirap
2 tsk salt
3 msk olja
1 tsk mald kummin
2 dl dinkelflingor
1/2 dl linfrö
2 dl manitoba mjöl
12 dl siktat dinkelmjöl

Instruktioner

Smula jästen i en skål. Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig. Blanda i sirap, salt, olja, kummin, flingor och frön. Arbeta in mjölet. Häll upp degen, den är ganska lös, på mjölat bakbord och platta ut den till ett par centimeter tjock platta. Strö mjöl över degen och lägg på en bakduk. Låt jäsa i 1 timme. Sätt ugnen på 250°. Skär degen i trekanter som läggs på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. låt svalna på galler.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.