Ingredienser
Deg
250 g smör, rumsvarmt
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1/2 dl Dansukker Svenskt Brun Farin Strö
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Fyllning
500 g rabarber
1 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 msk potatismjöl
Topping
1 dl hasselnötter, finhackade
Dansukker Svenskt Brun Farin Strö
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 °C, under- och övervärme.
Mixa samman alla ingredienserna till degen i en matberedare eller för hand. Blanda tills du har en deg.
Klä en långpanna 30x40 cm med bakplåtspapper och tryck ut hälften av degen i botten.
Gör fyllningen. Skölj rabarbern och skiva den i små bitar. Blanda rabarbern med socker och potatismjöl i en bunke. Strö ut rabarbern över degen i långpannan.
Smula resten av degen över rabarbern. Toppa med hackade hasselnötter och lite extra farinsocker.
Grädda mitt i ugnen i ca 30-40 minuter, eller tills kakan har fått fin färg.
Låt kakan svalna helt och skär sedan i drömmiga rutor.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gör din egen glass
Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Tårtor till vårens fester och firanden
Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.