Drömmiga rabarberrutor

- Recept köket.se
De här enkla rabarberrutorna bakar du snabbt i långpanna och vi lovar att det blir en strykande åtgång. Rutorna passar perfekt att bjuda på till en sommarfika, till kalaset eller på en studentbuffé.

PT55M

50 minuter

Betyg (20 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Deg
250 g smör, rumsvarmt
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1/2 dl Dansukker Svenskt Brun Farin Strö
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Fyllning
500 g rabarber
1 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 msk potatismjöl

Topping
1 dl hasselnötter, finhackade
Dansukker Svenskt Brun Farin Strö

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 °C, under- och övervärme.

Mixa samman alla ingredienserna till degen i en matberedare eller för hand. Blanda tills du har en deg.

Klä en långpanna 30x40 cm med bakplåtspapper och tryck ut hälften av degen i botten.

Gör fyllningen. Skölj rabarbern och skiva den i små bitar. Blanda rabarbern med socker och potatismjöl i en bunke. Strö ut rabarbern över degen i långpannan.

Smula resten av degen över rabarbern. Toppa med hackade hasselnötter och lite extra farinsocker.

Grädda mitt i ugnen i ca 30-40 minuter, eller tills kakan har fått fin färg.

Låt kakan svalna helt och skär sedan i drömmiga rutor.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.