Dubaicheesecake

Vår version av TikTok-trenden är denna härliga kombination av krämig cheesecake toppad med ett krispigt pistagetäcke. Du bara måste testa!

10-12 bitar

PT1H30M
PT2H
Julkakorna

1,5 tim + 2 tim i kylen

Betyg (0 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Botten
10 digestivekex
60 g smör
1/2 msk kakao

Cheesecake
200 g mörk choklad
100 g kesella/kvarg
600 g färskost
2 dl Dansukker Farinsocker
2 ägg

Dubaitopping
150 g kadayiftrådar
70 g smör
2 msk Dansukker Svensk Ljus Sirap
250 g pistagekräm
1 nypa salt

Dekoration
100 g mörk eller ljus choklad

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°C, över- och undervärme.

Mixa kex i en matberedare. Smält smör och vänd ner i kexsmulet tillsammans med kakao och mixa ihop.

Tryck ut smulblandningen i en springform, 20 cm i diameter med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 5 min.

Gör cheesecakefyllningen. Börja med att smälta choklad i ett vattenbad och låt svalna lite.

Vispa ihop kvarg, färskost, farinsocker och ägg till en jämn smet. Ta lite av smeten och rör ut i chokladen under kraftig vispning. Upprepa processen till allt är blandat.

Häll cheesecaken över kexbotten och grädda i nedre delen av ugnen ytterligare 40-50 min. Låt svalna och ställ sedan i kylen till den är helt kall.

Gör dubaitoppingen. Skär kadayiftrådarna till strimlor och smält smör i en stekpanna. Tillsätt trådarna och stek till nästan gyllenbruna på låg värme. Lägg över i en bunke och tillsätt sirap, pistagekräm och salt. Rör om ordentligt och låt svalna.

Bred dubaitoppingen jämnt på cheesecaken. Smält choklad och ringla över. Låt chokladen stelna i kylen och servera.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kolagrottor

Julens småkakor

Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.

Friterade ostbollar och marmelader

Glögg och godsaker

Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.

Saffransgifflar med vaniljfyllning

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Kola, fudge och bounty

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Brownie-mix på fin burk

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.