Ingredienser
Botten
10 digestivekex
60 g smör
1/2 msk kakao
Cheesecake
200 g mörk choklad
100 g kesella/kvarg
600 g färskost
2 dl Dansukker Farinsocker
2 ägg
Dubaitopping
150 g kadayiftrådar
70 g smör
2 msk Dansukker Svensk Ljus Sirap
250 g pistagekräm
1 nypa salt
Dekoration
100 g mörk eller ljus choklad
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°C, över- och undervärme.
Mixa kex i en matberedare. Smält smör och vänd ner i kexsmulet tillsammans med kakao och mixa ihop.
Tryck ut smulblandningen i en springform, 20 cm i diameter med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 5 min.
Gör cheesecakefyllningen. Börja med att smälta choklad i ett vattenbad och låt svalna lite.
Vispa ihop kvarg, färskost, farinsocker och ägg till en jämn smet. Ta lite av smeten och rör ut i chokladen under kraftig vispning. Upprepa processen till allt är blandat.
Häll cheesecaken över kexbotten och grädda i nedre delen av ugnen ytterligare 40-50 min. Låt svalna och ställ sedan i kylen till den är helt kall.
Gör dubaitoppingen. Skär kadayiftrådarna till strimlor och smält smör i en stekpanna. Tillsätt trådarna och stek till nästan gyllenbruna på låg värme. Lägg över i en bunke och tillsätt sirap, pistagekräm och salt. Rör om ordentligt och låt svalna.
Bred dubaitoppingen jämnt på cheesecaken. Smält choklad och ringla över. Låt chokladen stelna i kylen och servera.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!