Dubbla strass

Dubbla strass

cirka 30 stycken
Dubbla strass, en lyxig småkaka fylld med läcker nötmassa. Spritsa ut dina strasskakor som rosor, lägg samman två och två med nötmassan mellan. Njut!
Dubbla strass
Betyg (4st)

Ingredienser

175 g smör eller margarin
1 1/2 dl Dansukker Florsocker
1 ägg
1 ekologisk apelsin, finrivet skal
2 msk grädde
4 1/4 dl vetemjöl

Fyllning
1 ask nötmassa

Garnering
Dansukker Florsocker

Rör matfett och florsocker mjukt. Rör i ägget. Tillsätt det rivna apelsinskalet och grädden. Arbeta in vetemjölet. Lägg degen i en spritspåse och tryck ut 60 stycken "rosor" med hjälp av en tyll. Låt vila i kylskåp i 30 minuter. Ställ "rosorna" på plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i knappt 175 °C i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler. Lägg samman kakorna två och två med nötmassa emellan. Dofta lite florsocker över kakorna precis innan serveringen.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;