Dubbla strass

Dubbla strass, en lyxig småkaka fylld med läcker nötmassa. Spritsa ut dina strasskakor som rosor, lägg samman två och två med nötmassan mellan. Njut!

cirka 30 stycken

Betyg (5 st)

Ingredienser

175 g smör eller margarin
1 1/2 dl Dansukker Florsocker
1 ägg
1 ekologisk apelsin, finrivet skal
2 msk grädde
4 1/4 dl vetemjöl

Fyllning
1 ask nötmassa

Garnering
Dansukker Florsocker

Instruktioner

Rör matfett och florsocker mjukt. Rör i ägget. Tillsätt det rivna apelsinskalet och grädden. Arbeta in vetemjölet. Lägg degen i en spritspåse och tryck ut 60 stycken "rosor" med hjälp av en tyll. Låt vila i kylskåp i 30 minuter. Ställ "rosorna" på plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i knappt 175 °C i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler. Lägg samman kakorna två och två med nötmassa emellan. Dofta lite florsocker över kakorna precis innan serveringen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Jul med smak av svensk sirap!

Här bjuder vi på våra godaste recept som förgyller både lussefika, glöggmingel, tomte-väntan och julbord. Alla är bakade och blandade med Sveriges enda svenska sirap – Dansukkers. Njut!

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!

Pepparkakor

Finns det något bättre än doften av nybakade pepparkakor? Ja, det skulle väl i så fall vara smaken av dem.

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet.

Baka med saffran

Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är en uppskattad krydda världen över.

Julens godaste recept

Det är få tider på året som är så mysiga som runt jul. Här hittar du julens bakverk, godis, pyssel, drycker, mat och desserter.