Dubbla strass

Dubbla strass, en lyxig småkaka fylld med läcker nötmassa. Spritsa ut dina strasskakor som rosor, lägg samman två och två med nötmassan mellan. Njut!

cirka 30 stycken

Betyg (5 st)

Ingredienser

175 g smör eller margarin
1 1/2 dl Dansukker Florsocker
1 ägg
1 ekologisk apelsin, finrivet skal
2 msk grädde
4 1/4 dl vetemjöl

Fyllning
1 ask nötmassa

Garnering
Dansukker Florsocker

Instruktioner

Rör matfett och florsocker mjukt. Rör i ägget. Tillsätt det rivna apelsinskalet och grädden. Arbeta in vetemjölet. Lägg degen i en spritspåse och tryck ut 60 stycken "rosor" med hjälp av en tyll. Låt vila i kylskåp i 30 minuter. Ställ "rosorna" på plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i knappt 175 °C i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler. Lägg samman kakorna två och två med nötmassa emellan. Dofta lite florsocker över kakorna precis innan serveringen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Päronkaka med rosmarin

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.

Traditionell lingonsylt

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Inlagda sommargrönsaker

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Plommonpaj

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.