Eclaire med pistagekräm och choklad

Dessa underbara eclaires är fyllda med härlig pistagekräm och täckt med len chokladpannacotta. Baka och njut.

8 st

PT1H

ca 1,5 timme

Betyg (0 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Chokladpannacotta
20 g mörk choklad 
20 g ljus choklad 
1 1/2 dl vispgrädde 
1 1/2 msk Dansukker Gelésocker Multi

Eclaire 
65 g (65 ml) mjölk 
65 g (65 ml) vatten 
65 g smör 
1 msk Dansukker Svenskt Strösocker 
1/2 tsk salt 
1 dl vetemjöl 
2 ägg

Pistagekräm 
75 g mascarpone 
1 dl vispgrädde 
1 1/2 msk Dansukker Florsocker 
25 g köpt pistagekräm

Garnering 
Hackade pistagenötter

Instruktioner

Gör chokladpannacottan dagen innan. Hacka mörk och ljus choklad. Koka upp grädde och ställ kastrullen åt sidan. Tillsätt chokladen och rör slät. Häll i gelésocker och koka i 30 sekunder. Häll över pannacottan i en ren skål, plasta och kyl över natten. 

Sätt ugnen på 150°C, under- och övervärme.

Häll mjölk, vatten, smör, socker och salt i en liten kastrull och låt koka upp tills allt smör är smält. Tillsätt mjöl och rör till en smet. Låt stå kvar på värmen och rör ordentligt någon minut. Ställ åt sidan för att svalna lite.

Vispa ihop äggen i en skål och häll ner lite åt gången i smeten. Häll tills du har en smidig och glansig smet.

Lägg smeten i en spritspåse med stjärntyll och spritsa ut 8 eclairer som är ca 10 cm långa och 2 cm tjocka på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda i ugnen 30-33 min. Öppna inte ugnen under tiden. Ta ut, låt svalna helt och gör under tiden pistagekrämen.

Gör pistgagekrämen. Vispa mascarpone, grädde och florsocker tjockt och fluffigt i en skål. Vänd försiktigt ner den köpta pistagekrämen och rör så lite som möjligt. Lägg i en spritspåse med liten tyll.

Vispa upp chokladpannacottan till en fluffig kräm och lägg i en spritspåse med kronbladstyll eller klipp spritspåsen som tyllen.

Gör ett litet hål i eclairen och spritsa i pistagekräm. Spritsa ett vågigt mönster på toppen av eclairen med pannacottan och dekorera med pistagenötter. Förvara i kylen, ät gärna samma dag.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.