Ingredienser
Chokladpannacotta
20 g mörk choklad
20 g ljus choklad
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 msk Dansukker Gelésocker Multi
Eclaire
65 g (65 ml) mjölk
65 g (65 ml) vatten
65 g smör
1 msk Dansukker Svenskt Strösocker
1/2 tsk salt
1 dl vetemjöl
2 ägg
Pistagekräm
75 g mascarpone
1 dl vispgrädde
1 1/2 msk Dansukker Florsocker
25 g köpt pistagekräm
Garnering
Hackade pistagenötter
Instruktioner
Gör chokladpannacottan dagen innan. Hacka mörk och ljus choklad. Koka upp grädde och ställ kastrullen åt sidan. Tillsätt chokladen och rör slät. Häll i gelésocker och koka i 30 sekunder. Häll över pannacottan i en ren skål, plasta och kyl över natten.
Sätt ugnen på 150°C, under- och övervärme.
Häll mjölk, vatten, smör, socker och salt i en liten kastrull och låt koka upp tills allt smör är smält. Tillsätt mjöl och rör till en smet. Låt stå kvar på värmen och rör ordentligt någon minut. Ställ åt sidan för att svalna lite.
Vispa ihop äggen i en skål och häll ner lite åt gången i smeten. Häll tills du har en smidig och glansig smet.
Lägg smeten i en spritspåse med stjärntyll och spritsa ut 8 eclairer som är ca 10 cm långa och 2 cm tjocka på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i ugnen 30-33 min. Öppna inte ugnen under tiden. Ta ut, låt svalna helt och gör under tiden pistagekrämen.
Gör pistgagekrämen. Vispa mascarpone, grädde och florsocker tjockt och fluffigt i en skål. Vänd försiktigt ner den köpta pistagekrämen och rör så lite som möjligt. Lägg i en spritspåse med liten tyll.
Vispa upp chokladpannacottan till en fluffig kräm och lägg i en spritspåse med kronbladstyll eller klipp spritspåsen som tyllen.
Gör ett litet hål i eclairen och spritsa i pistagekräm. Spritsa ett vågigt mönster på toppen av eclairen med pannacottan och dekorera med pistagenötter. Förvara i kylen, ät gärna samma dag.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gör din egen glass
Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Tårtor till vårens fester och firanden
Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.