Ingredienser
Chokladpannacotta
20 g mörk choklad
20 g ljus choklad
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 msk Dansukker Gelésocker Multi
Eclaire
65 g (65 ml) mjölk
65 g (65 ml) vatten
65 g smör
1 msk Dansukker Svenskt Strösocker
1/2 tsk salt
1 dl vetemjöl
2 ägg
Pistagekräm
75 g mascarpone
1 dl vispgrädde
1 1/2 msk Dansukker Florsocker
25 g köpt pistagekräm
Garnering
Hackade pistagenötter
Instruktioner
Gör chokladpannacottan dagen innan. Hacka mörk och ljus choklad. Koka upp grädde och ställ kastrullen åt sidan. Tillsätt chokladen och rör slät. Häll i gelésocker och koka i 30 sekunder. Häll över pannacottan i en ren skål, plasta och kyl över natten.
Sätt ugnen på 150°C, under- och övervärme.
Häll mjölk, vatten, smör, socker och salt i en liten kastrull och låt koka upp tills allt smör är smält. Tillsätt mjöl och rör till en smet. Låt stå kvar på värmen och rör ordentligt någon minut. Ställ åt sidan för att svalna lite.
Vispa ihop äggen i en skål och häll ner lite åt gången i smeten. Häll tills du har en smidig och glansig smet.
Lägg smeten i en spritspåse med stjärntyll och spritsa ut 8 eclairer som är ca 10 cm långa och 2 cm tjocka på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i ugnen 30-33 min. Öppna inte ugnen under tiden. Ta ut, låt svalna helt och gör under tiden pistagekrämen.
Gör pistgagekrämen. Vispa mascarpone, grädde och florsocker tjockt och fluffigt i en skål. Vänd försiktigt ner den köpta pistagekrämen och rör så lite som möjligt. Lägg i en spritspåse med liten tyll.
Vispa upp chokladpannacottan till en fluffig kräm och lägg i en spritspåse med kronbladstyll eller klipp spritspåsen som tyllen.
Gör ett litet hål i eclairen och spritsa i pistagekräm. Spritsa ett vågigt mönster på toppen av eclairen med pannacottan och dekorera med pistagenötter. Förvara i kylen, ät gärna samma dag.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Himmelska hallon
Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?