En blåbärsdröm

cirka 20-30 bitar 1,5 timme
En blåbärsdröm
Betyg: (35st)

Ingredienser

    Botten

    • 220 g smör
    • 1 dl Dansukker Strösocker
    • 3 1/2 dl vetemjöl
    • 1 äggula
    • skal av en 1/2 citron, gärna obesprutad

    Fyllning

    • 150 g blåbärssaft (300 g frysta blåbär)
    • 225 g Dansukker Finkoringt Strösocker
    • 1/2 dl vetemjöl
    • 4 ägg
    • saften av 1/2 citron

    Sätt ugnen på 180 °C.
    Skölj och riv citronskalet. Blanda samman alla ingredienserna till botten och kör till en deg.
    Smörj en rektangulär form cirka 24x30 cm och klä den med bakplåtspapper. Platta ut degen i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 10-13 minuter. Låt svalna något.
    Tryck under tiden ut saften ur de tinade blåbären genom en sil så att du endast har blåbärssaften kvar. Blanda i citronsaften.
    Blanda socker och vetemjöl i en bunke. Vispa i äggen och häll till sist i blåbärssaften och vispa till en slät fyllning. Häll fyllningen över bottnen och grädda i nedre delen av ugnen i ytterligare 15 minuter. Låt svalna och skär sedan upp kakan i mindre bitar och pudra gärna på lite florsocker.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker