En- två- tre kakor

cirka 45 stycken

Betyg (30 st)

Ingredienser

3 ägg
1 1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
6 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 tsk bakpulver

Pensling
äggvita

Garnering
Dansukker Strösocker eller
Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker eller
Dansukker Pärlsocker 

Instruktioner

En liten, torr kaka som smakar utmärkt till t ex kräm eller fruktsoppa. Välj själv vilket utseende du vill ha genom valet av garneringssocker.

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman de båda mjölsorterna samt vaniljsocker och bakpulver och rör ner i smeten. Arbeta degen smidig på bakbord och rulla ut fingertjocka längder på plåt med bakplåtspapper. Strö på strösocker eller muscovadorörsocker eller pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 12 minuter, kakorna skall vara torra och spröda. Skär i bitar.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.