En- två- tre kakor

cirka 45 stycken

Betyg (30 st)

Ingredienser

3 ägg
1 1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
6 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 tsk bakpulver

Pensling
äggvita

Garnering
Dansukker Strösocker eller
Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker eller
Dansukker Pärlsocker 

Instruktioner

En liten, torr kaka som smakar utmärkt till t ex kräm eller fruktsoppa. Välj själv vilket utseende du vill ha genom valet av garneringssocker.

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman de båda mjölsorterna samt vaniljsocker och bakpulver och rör ner i smeten. Arbeta degen smidig på bakbord och rulla ut fingertjocka längder på plåt med bakplåtspapper. Strö på strösocker eller muscovadorörsocker eller pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 12 minuter, kakorna skall vara torra och spröda. Skär i bitar.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våfflor med salt karamell, banan och bär

Bjud på frasiga våfflor

Fira våffeldagen med att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskig Rocky Road

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Varm kaffedryck

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Citrusmarmelad med saffran

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.