Ingredienser
100 g torkade tranbär
25 g linfrö
200 g blandade nötter (t.ex. hasselnötter, mandlar, cashewnötter)
50 g sesamfrö
1 dl Dansukker EKO Socker
30 g tahini (sesampasta)
1 nypa ingefära, malen
Dekoration
20 g sesamfrö
15 g pistagenötter
Instruktioner
Blötlägg tranbär i vatten över natten.
Sila bort vätskan från tranbären och ställ åt sidan. Mixa ihop linfrön, nötter och 50 g sesamfrö. Tillsätt tranbär, socker och tahini och mixa till en kräm på medelhög hastighet. Krydda med ingefära.
Mixa resten av sesamfröna med pistagenötter separat. Lägg i en skål och ställ åt sidan.
Forma tranbärsblandningen till cirka 25 små bollar och rulla dem i sesam- och pistageblandningen. Förvara i kylskåpet.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!