Energibollar

Ca 25 stycken

25 min + tid att svälla

Betyg (1 st)

Ingredienser

100 g torkade tranbär
25 g linfrö
200 g blandade nötter (t.ex. hasselnötter, mandlar, cashewnötter)
50 g sesamfrö
1 dl Dansukker EKO Socker
30 g tahini (sesampasta)
1 nypa ingefära, malen

Dekoration
20 g sesamfrö
15 g pistagenötter

Instruktioner

Blötlägg tranbär i vatten över natten.

Sila bort vätskan från tranbären och ställ åt sidan. Mixa ihop linfrön, nötter och 50 g sesamfrö. Tillsätt tranbär, socker och tahini och mixa till en kräm på medelhög hastighet. Krydda med ingefära.

Mixa resten av sesamfröna med pistagenötter separat. Lägg i en skål och ställ åt sidan.

Forma tranbärsblandningen till cirka 25 små bollar och rulla dem i sesam- och pistageblandningen. Förvara i kylskåpet.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kokos och karamellpopcorn

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Vi har recepten till din myskväll!

Våfflor med salt karamell, banan och bär

Bjud på frasiga våfflor

Bjud på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt och andra toppings.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Varm kaffedryck

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Citrusmarmelad med saffran

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.