Enkel äpplepaj

cirka 6 portioner
Enkel äpplepaj
Betyg: (7st)

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 1 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl

Fyllning

  • 750 g äpplen
  • 1 dl flisad mandel
  • 3/4 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 msk potatismjöl

Smält matfettet i en kastrull på spisen. Häll i rörsockret och rör tills det är en slät smet. Tillsätt vaniljsocker och mjöl och blanda till en jämn deg. Bre ut degen i en form. Skala, halvera och kärna ur äpplena. Skär äpplen i klyftor och lägg på degen i formen. Strö över mandelflisorna. Blanda rörsocker, vaniljsocker, kanel och potatismjöl och strö över äpplena. Grädda mitt i ugnen i 200 °C i cirka 30 minuter. Servera med lättvispad grädde eller crème fraiche.

Receptet är framtaget av

Dansukker