Enkel bärkaka

cirka 8 portioner

Betyg (0 st)

Ingredienser

2 ägg
1 3/4 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
50 g hackad mandel
2-3 dl bär, t ex blåbär, hallon, krusbär eller körsbär
50-75 g kallt smör eller margarin
1/2 dl Dansukker Pärlsocker

Instruktioner

Vispa ägg och socker lätt och luftigt. Vänd ner mjöl och mandelhack. Häll smeten i en smord och bröad form, 24 cm i diameter. Strö bären över kakan. Hyvla matfettet över kakan och strö på pärlsockret. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 20 minuter. Extra festligt blir det om du serverar en klick vispad grädde eller vaniljglass till kakan.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.