Enkel bärkaka

cirka 8 portioner
Enkel bärkaka
Betyg: (0st)

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 3/4 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 50 g hackad mandel
  • 2-3 dl bär, t ex blåbär, hallon, krusbär eller körsbär
  • 50-75 g kallt smör eller margarin
  • 1/2 dl Dansukker Pärlsocker

Vispa ägg och socker lätt och luftigt. Vänd ner mjöl och mandelhack. Häll smeten i en smord och bröad form, 24 cm i diameter. Strö bären över kakan. Hyvla matfettet över kakan och strö på pärlsockret. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 20 minuter. Extra festligt blir det om du serverar en klick vispad grädde eller vaniljglass till kakan.

Receptet är framtaget av

Dansukker