Ingredienser
2 runda, kylda smördegsplattor
1 äggula
1 dl Dansukker Rörsocker Strö
Fyllning
2 dl vispgrädde
2 dl kesella
3 msk Danuskker Fruktsocker
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
1/2 liter bär
Garnering
bär
Instruktioner
Lägg smördegarna på plåtar. Pensla plattorna med uppvispad äggula och strö på rörsockret. Grädda enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna på galler.
Vispa grädden till fast skum. Tillsätt kesellan, fruktsocker och vaniljsocker. Täck ena bottnen gräddblandningen. Strö över bären. Lägg på den andra bottnen. Garnera med bär.
Tips
Du gör enkelt en fjäril av tårtan genom att dela den på mitten och lägga de rundade sidorna mot varandra. Lägg chokladstänger eller lakritsband som känselspröt och t ex en jordgubbe som fjärilens huvud.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Bjud på frasiga våfflor
Fira våffeldagen med att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.
Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.
Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.