Enklaste sommartårtan

8-10 bitar

Betyg (14 st)

Ingredienser

2 runda, kylda smördegsplattor
1 äggula
1 dl Dansukker Rörsocker Strö

Fyllning
2 dl vispgrädde
2 dl kesella
3 msk Danuskker Fruktsocker
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
1/2 liter bär

Garnering
bär

Instruktioner

Lägg smördegarna på plåtar. Pensla plattorna med uppvispad äggula och strö på rörsockret. Grädda enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna på galler.

Vispa grädden till fast skum. Tillsätt kesellan, fruktsocker och vaniljsocker. Täck ena bottnen gräddblandningen. Strö över bären. Lägg på den andra bottnen. Garnera med bär.

Tips
Du gör enkelt en fjäril av tårtan genom att dela den på mitten och lägga de rundade sidorna mot varandra. Lägg chokladstänger eller lakritsband som känselspröt och t ex en jordgubbe som fjärilens huvud.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.