150 gr smör
1 1/2 dl Dansukker Strösocker
2 ägg
rivet skal av en citron, gärna obesprutad
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk hackad syltad ingefära
1 tsk bakpulver
Fyllning
4 st syrliga äpplen
Strössel
2 msk hackad hasselnöt
2 msk Dansukker Pärlsocker
1 msk kokos
Sätt ugnen på 175 °C.
Rör smör och socker.
Tillsätt äggen ett i sänder och vispa vitt.
Blanda samman mjöl, bakpulver och ingefära och rör ner det i smeten.
Skala och skär äpplen i tärningar. Lägg hälften av äpplena i smeten och häll i en bröad smord form cirka 24 cm i diameter. Lägg resten av äpplena på toppen, strö på hasselnötter socker och kokosrasp. Grädda i cirka 40 minuter.
Recept Erika Persson, Västerås