Erikas äppelgömma

Erikas äppelgömma är en riktig överraskning. Saftig kaka med smak av citron och syltad ingefära fylld med äpplen. Toppad med pärlsocker, nötter och kokos.

Betyg (23 st)

Ingredienser

150 gr smör
1 1/2 dl Dansukker Strösocker
2 ägg
rivet skal av en citron, gärna obesprutad
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk hackad syltad ingefära
1 tsk bakpulver

Fyllning
4 st syrliga äpplen

Strössel
2 msk hackad hasselnöt
2 msk Dansukker Pärlsocker
1 msk kokos

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 °C.

Rör smör och socker.
Tillsätt äggen ett i sänder och vispa vitt.

Blanda samman mjöl, bakpulver och ingefära och rör ner det i smeten.
Skala och skär äpplen i tärningar. Lägg hälften av äpplena i smeten och häll i en bröad smord form cirka 24 cm i diameter. Lägg resten av äpplena på toppen, strö på hasselnötter socker och kokosrasp. Grädda i cirka 40 minuter.

Recept Erika Persson, Västerås

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.