Exotisk chokladkaka

Chokladkakan får en läcker, lite kolaaktig karamellsmak av muscovadorörsockret. Den passar både som dessert efter en god middag eller som kalastårta.

1 kaka, cirka 12 bitar

PT40M

45 minuter + tid att svalna

Betyg (37 st)

Sätt betyg

Ingredienser

200 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk Dansukker Vaniljsocker
rivet skal av 1 ekologisk apelsin
4 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
4 ägg

Garnering och tillbehör
150 g vit choklad
3 passionsfrukter
ev lättvispad grädde

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Smörj formen.

Smält smöret.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll över smöret och blanda. Tillsätt sedan äggen ett i taget och rör till en jämn smet.

Häll smeten i formen och grädda cirka 30 minuter i nedre delen av ugnen. Låt kakan svalna.

Hacka chokladen och smält den i en skål över vattenbad eller smält den i mikrovågsugn på medelvärme. Häll chokladen över kakan. Halvera och gröp ur frukterna över chokladen.
Nu är kakan färdig att servera. Servera eventuellt med lättvispad grädde.

Recept Erika Persson, Västerås

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.