Farinlimpor i långpanna

4 styck

Betyg (108 st)

Ingredienser

50 g jäst för söta degar
12 dl ljummet vatten
3 dl Dansukker Farinsocker
1 msk salt
1 1/2 dl boveteflingor
9 dl rågsikt
cirka 16 dl vetemjöl

Instruktioner

Smula jästen i en stor skål. Häll på vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt farinsocker, salt och boveteflingor. Arbeta in rågsikten och därefter vetemjöl tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa i 20 minuter under duk. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i fyra lika stora delar som formas till längder. Lägg längderna i en långpanna med bakplåtspapper. Skär remsor av ett annat bakplåtspapper och lägg mellan limporna så fäster de inte i varandra. Låt jäsa i 20-30 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i 200° i cirka 40 minuter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.