Fingrar

Dessa fingrar är ett roligt Halloweenpyssel att göra tillsammans med familjen. Forma degen till fingrar och dekorera med mandlar och läskigt blod av hushållsfärg.

ca 40 stycken

Betyg (43 st)

Ingredienser

4 1/2 dl vetemjöl
1 dl Dansukker Svenskt Strösocker
200 g smör 

Alternativ smaksättning
4 msk kakao
40 skalade mandlar
hushållsfärg

Instruktioner

Blanda mjöl, socker och smör till en deg. Tillsätt kakao efter önskemål och låt degen vila 30 minuter i kylskåp.

Skålla och skala mandlarna. Tag upp degen på bakbord och dela den i två bitar. Dela varje bit i 20 mindre bitar som rullas ut till fingrar. Tryck fast en mandel i varje "finger".

Grädda i 175° i ca 10 minuter. Låt svalna på galler.

Måla änden på fingret blodigt röd och mandlarna med hushållsfärg

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kokos och karamellpopcorn

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Vi har recepten till din myskväll!

Våfflor med salt karamell, banan och bär

Bjud på frasiga våfflor

Bjud på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt och andra toppings.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Varm kaffedryck

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Citrusmarmelad med saffran

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.